Bloggen til admin

Concept 2 NM 3. Februar

71+mzcvNhFL._SX355_.jpg

Vi er på romaskin NM i Sarpsborg. Løpende kan følges på via Roforbundets facebook side.

0900 master B - Rene Røyneland
1100 Dslv - Oda Madland Aagesen
1130 Hslv - Oskar Sødal
1145 DS - Rene Røyneland
1200 DS - Hanna Gailis Inntjore
1420 HJB - Syvert Senumstad
1605 - DameStafett
1635 Herre mosjon - Jostein Senumstad

Er du over 13 år, og lyst til å forsøke roing?

roing nybegynner.png

Kristiansand Roklubb inviterer til rokurs for nybegynnere.
Alle gutter og jenter i alderen 13-23 år er velkommen.
Datoer 20., 21., 26. og 28. Mai kl. 18:00. ved Roklubbens lokaler Køyta 10.
Foreldre og voksne er også velkommen til et parallelt kurs i stødige turbåter og trimbåter.

Treningshelg med besøk fra de sentrale strøk……

Denne helgen hadde vi besøk av Sebastian Baranzano som jobber som trener i Norges Roforbund. Han kom fredag og det ble gjennomført flere økter til og med søndagen. Relativ fine forhold på elva bidro også til at det ble rodd adskillige kilometre i minus 5, ikke noen isflak likevel så dette gikk fint.

Klubbens mangeårige elitetrener, Janis Gailis, har forlatt oss til fordel for rotrener jobb i Wales. Våre tre elite roere har selv høy motivasjon og de har holdt oppe treningsnivået på egenhånd. Men det er ønskelig med oppfølgning fra roforbundet med tanke på å bli kvalifisert til videre satsning i forbundets regi. Det må til med skal en tenke videre opp og frem.
I denne saken har klubben hatt kontakt med roforbundet og vi var nå så heldige at vi fikk besøk nå i uke 50. Det er i utgangspunktet Oda, Oskar og Mathilde som satser og som er i fokus når Seb (som han liker å kalle seg) kommer. Men Even og Syvert var også med litt og benyttet anledningen til å ro sammen med de andre. Total sette ble dette en super helg for alle innvolverte og da spesielt vårt eliteteam som var i fokus.

På spørsmål om hva han synes er Seb klar: ”Dette er meget bra, mye bedre nivå på trening og alt enn jeg trodde på forhånd.” Han forteller at han i utgangspunktet var godt klar over våre roeres prestasjoner men ikke helt visste hva som var nivå, instilling og treningsopplegg nå som trenerressurene på toppnivå ikke var tilstede. Derfor var dette en positiv opplevelse. Seb var begeistret og han kommer igjen i uke 4 for å følge opp videre. Dette lover godt.

Klubben er videre i dialog med roforbundet om elitesatsning, samarbeid og kobling opp mot kraftsenterressurene til forbundet. (Seb er ansatt som trener i kraftsenter).

2. plass i NM i romaskin.

Mathilde Sødal fra Kristiansand Roklubb sikret seg en flott sølvmedalje i NM på romaskin. Hun var blant 5 roere fra Kristiansand roklubb som deltok i helgen.

Lørdag 4. februar ble det arrangert NM i romaskin. Romaskin NM ble arrangert av Bærum Roklubb i Rykkinnhallen. Det var stor deltagelse i flere klasser. Roklubben stilte i fire klasser.
Dette var et veldig kompakt arrangement, så roerne får kjenne publikum tett opptil seg. Samtlige deltagere rodde 2000 meter, som tar fra seks til åtte og halvt minutt. Både utøverne og publikum kunne se «båtene» på storskjerm
Romaskin er noe alle kan drive med. NM er en anledning for hardtsatsende mosjonister til å måle krefter med toppidrettsutøvere og hele Norgeseliten. Romaskin er voksende og en ser i dag at trim- og helsestudiomiljøet tar stadig større plass i miljøet når det gjelder romaskin. I USA er dette en stor greie med kjempearrangementer.
Mathilde Sødal imponerte med 2. plass i klassen siste års junior (u19). Hun begynte sitt heat rolig, økte gradvis og tok innpå teten. Det ble etterhvert en spennende duell mellom Mathilde og Kornelia Knutsen (Sarpsborg Roklubb) som endte med 1 sekund ledelse for Mathilde og ny personlig rekord. Vinner ble ble Amanda Helseth (Aalesund) som Mathilde har rodd sammen med i dobbeltsculler og dobbeltfirer bla. for landslaget. Så med disse resultatene blir det spennende å se hva de kan gjøre sammen i Norges farger denne sesongen på vannet.
En time senere var det duket for dame lettvekt med Oda Madland Aagesen (20) fra Kristiansand roklubb. Dame lettvekt er klassen for damer inntil 61,5 kg på romaskin, og 59kg på vann.
Oda åpnet løpet bra og hang med i feltet første 1000 meter. Det var 4 konkurrenter som var i teten og kjempet om seier. Teten var hard å henge med på, og dette kostet for Oda. Resultatet ble 6. plass med tiden 07:39,4. Løpet ble vunnet av Maia Lund (Bergens Roklubb) med tiden 07:25,9.

TODO liste for roklubben.com

* åpen et vedlegg i nytt vindu (sjekk http://drupal.org/project/extlink eller undersøk andre muligheter)

Syndiker innhold