Ungdomsmesterskapet (UM) i medvindens tegn

Det var Horten Roklubbens tur til å arrangere Ungdomsmesterskapet i år (2008). Det var en god del medvind (litt fra siden) på lørdag og det førte til at de lettere roerne med gode tekniske ferdigheter hadde en fordel. Banelengde i Horten Indre Havn er 700 meter.

Denne regattaen er den eneste i Norge, hvor man arrangerer forsøk for både Junior C (13-14 år) og Junior B (15-16 år) roerne. 5 av våre Junior B guttene var ute i forsøk og 3 kom greit videre til finalen. I finalen hadde vår Haakon Albert kontroll og vant med over en halv båtlengde over NSR's Tharald Sund Fongaard. Meget bra prestasjon!!! Sandefjord's Kris Cato Tohn kom på tredje plass etter å ha spurtet forbi Henrik Hansen, som sleit noe med forholdene og som endte på den kjipe 4. plassen. Kjetil Homme kom på 5. plass litt lenger bak.

Junior A (17-18 år) var offisielt ikke med i UM da disse kunne bli norgesmestere i forrige helt når Norgesmesterskapene ble arrangert. Fra oss deltok det Remy Øverland og Harald Skavikmo. Kun Remy klarte å komme videre til A-finalen hvor han til slutt endte på 6. plass. Finalen ble vunnet av Kjetil Borch fra Horten.

Hanna Gailis Inntjore fortsette sin suksess fra tidligere regattaer denne sesong og ble ungdomsmester i klassen jenter født 1994 med stor margin. Hanna sa etter løpet at hun trivdes godt med litt lengre distanse enn de vanlige 500m som junior C jentene vanligvis ror. Det lover bra for neste år når distanselengden blir 1000m og 1500m.

Eirik var sist ute i klassen gutter født 1993 og vant tilsynelatende lett. Eirik har ikke mange kilometer på vannet i år, så han har mye å hente neste sesong, som skal være hans siste i Junior B (15-16 år).

Så vi har folk som kan hevde seg i singlesculler! Hvordan står det til i lagbåt? Vi har nettopp begynt å "bygge" lagbåt-kulturen i klubben, så her er det mye arbeid for trenere og det trenges mye tålmodighet fra utøvere. Allikevel fikk vi akseptable resultater i dobbeltfirer og dobbeltsculler. Og resultater er en ting, men guttene mente at de hadde fått bra flyt i båten i noen deler av løpet og det er meget viktig å få med seg! I 4x ble det andre plass bak Ålesund. Henrik Hansen stroket, på nr. 3 satt Eirik Natskår, nr. 2 Haakon Albert og i baugen var det Kjetil Homme. Her er det bare å stå på gutter!

I 2x kjempet Haakon og Kjetil H. med Ålesunds båt og måtte til slutt se seg slått med en liten margin (1 sek.). Så det ble en bra andre plass. Henrik Hansen og Eirik Natskår endte på en 4. plass 2 sekunder bak båten fra Moss. På 5. plass kom Edwin Bourdeau og Kjetil Justnes og vi ser gjerne at disse gutta ta litt mer tak i treningen i vinter.

Så var den første dagen over. Fin solnedgang, middag i Horten Roklubb, en liten tur på byen for treneren og foreldre (som forøvrig må takkes mye for at de stiller opp med kjøring, oppmuntring, matlaging osv.) og tilbake til gymsalen hvor "ungene" lekte med ball og alle andre mulige gjenstander som man finner i en gymsal.

Søndagen kom med mer "med"-vind. Det var røffe forhold under forsøkene for Junior A singlesculler hvor Haakon Albert ble etteranmeldt. Han kom lett videre til finalen og senere på dagen tok han en sterk andre plass bak Peter Banfi fra Fredrikstad i meget vanskelige forhold (side- og medvind). Flott roing av Haakon! Når våre andre 6(!) gutter skulle ut i singlescullere ble regattaen stoppen pga. for sterk vind. Etter en og halvtimes pause gjorde arrangøren et forsøk med å gjennomføre regatta, men måtte gi det fort opp. Alle våre 6 gutter rakk å ro og det ble en 1. plass til til Haakon Albert, en 4. plass til Kjetil Homme og Henrik Hansen, en 5. plass til Håvard Tvedt (som må berømmes for bra roing i forhold til treningsmengden som han har lagt ned i år) og en 6. plass for Eirik (som rodde i en synkende båt) og Kjetil Justnes.

Nå er sesongen over og jeg ønsker å takke alle for en glimrende innsats! La oss fortsette slik!

Janis

Se mer bilder på http://www.flickr.com/photos/8897512@N02/