Stokkavannet 2012

Stokkavannsregatta 5. - 6. Mai 2012 bød på snø, hagl, regn, sterk sidevind, temperatur så vidt over null grader celsius og bølger som resulterte i en merkbar nedkjøling av deler av kroppen under løpene. Det var helt på grensen av hva roerne kunne tåle og mange sleit med store smerter i hendene etter målgang. Spesielt dårlige værfohold var det på lørdag, men noe bedre forhold (mindre vind og litt sol) på søndag.

Fra KRK deltok vi med Oskar Sødal (Junior A), Hanna G. Inntjore (Junior A) og Joakim Bøhn (Senior).

I herrer junior singlesculler var nivået meget høyt. Oskar rodde over mål som fjerdemann i sitt forsøksheat begge dagene og kom derfor ikke videre til semifinale / finale. Det var bra for Oskar å teste formen slik at man ser hva man må jobbe med videre, hvis målsettingen om en deltakelse i Baltic Cup (en internasjonal regatta for juniorer født 1995 eller senere) skal bli en realitet.

Hanna G. Inntjore stillte i DJA2x med sin gamle makker fra ungdomstiden Johanne Lavoll fra Sandefjord Roklubb. Det så bra ut under forsøket som de vant, men mangel på samroing gjorde utslag i finalen og det ble kun 4. plass til slutt. Hanna rodde også i DJA1x hvor hun måtte se seg slått at en sterk Fana roer (Benedikte Tollefsen) med 5 sekunder. De to var helt suverene i juniorklassen med mer en 30 sekunder ned til 3. plass. Hanna har en god del forbedringspotensiale i singlesculler og skal jobbe med det i ukene som kommer for å komme sterkere tilbake til den neste regattaen på Årungen. På søndag skulle Hanna ro sin satsingsbåt denne sesongen, U-23 toer uten styrmann sammen med Trude Meyer fra Christiania Roklubb, men ble dessverre syk og måtte stå over dette løpet. Vi ser frem til å ro toer på to regattaene på Årungen i andre del av Mai.

Joakim Bøhn rodde i flere kombinasjonslag og sto for flere meget gode prestasjoner. Hovedsatsing for Joakim er dobbeltfirer herrer i klassen under 23 år (U-23). For å få konkurransetrening rodde guttene fra dobbeltfirer forskjellige kombinasjoner i dobbeltscullere. På lørdag kom Joakim på 4. plass i en dramatisk løp i dobbeltsculler hvor han sammen med Håkon Moldestad fra Christiania Roklubb dro kraftig inn mot slutten av løpet da 2 av lagene i ledelsen fikk "en stor fisk" (satt åre fast i vannet) hver. Det var ikke mye med å gjøre for at de kunne forbedre sin plassering vesentlig. På søndag var Joakim og Kris Cato Tohn fra Sandefjord Roklubb suverene i 2x og vant klart foran sine lagkamerater fra dobbeltfirer Dag-Erik Tvedt fra Bærums Roklubb og Håkon Moldestad. I dobbeltfirer senior vant guttene klart begge dagene, men deltakelsen og konkurransen var ikke stor. Men guttene kunne måle sin prestasjon den første dagen, da de rodde mot en firer uten styrmann fra Norske Studenters Roklubb (NSR), som også har som målsetting å kvalifisere laget til U-23 VM i Litauen i juli. Guttene vant med 8 sekunder og viste med det at de er i rute i forhold til forberedelsene til dette mesterskapet. Joakim stillte også i singlesculler på søndag, men kvalifiserte seg ikke videre til finalen da det ble 4. plass i forsøket. Singlescullerformen skal det jobbes en god del med fremover og alle guttene fra dobbeltfirer skal stille i singlesculler på Hortensregatta i slutten av Mai.