To kristiansandsroere i internasjonale mesterskap i helgen

Mathilde i nordisk 2016

Denne helgen konkurrerte to kristiansandsroere for Norge i internasjonale mesterskap. Mathilde Sødal i nordisk juniormesterskap i Sverige og Hanna Gailis Inntjore i verdenscup 3 i Polen.

Førstereisjenta Mathilde Sødal representerte Norge i helgens nordiske juniormesterskap i Mölndal i Sverige. Turen til Sverige ble en kjempesuksess og det spørs om ikke hun må betale overvekt på flyet hjem for medaljene hun nå tar med seg til Kristiansand. På lørdag rodde hun sammen med makker Amanda Helseth (Ålesund roklubb) inn til en sterk tredjeplass i dobbeltsculler. På andreplassen kom den norske landslagsbåten bak danskene som tok seieren i klassen. Det er litt ekstra stas når en som klubblag holder følge med og slår landslagsbåter i internasjonale konkurranser, så jentene var nok veldig fornøyde med den!

På søndagen byttet bronsejentene fra dagen før til landslagsdrakt og satte seg i dobbelfireren sammen med Guro Jordalen (Bergens roklubb) og Ylva Lyssand (Fana roklubb). Jentene rodde seg opp til det nest øverste trinnet på pallen og sikret dermed medalje nummer to for Kristiansand roklubb denne helgen. Vinnere av klassen ble det danske landslaget, mens våre naboer på hjemmebane kom på tredjeplass.

Gode resultater i helgens konkurranse kan ha gjort det fristende å fortsette å satse i kombinasjonene sammen. Det er fortsatt nokså tidlig i sesongen, og et mål for jentene kan være baltic cup i starten av oktober. Det blir spennende å følge med hva som skjer fremover!

Klubben gratulerer med flott medaljefangst!

Mens Mathilde var i Sverige var klubbvenninna Hanna i aksjon i verdenscup 3 i Poznan i Polen. Her rodde hun sammen med makker Anna Sture i toer uten styrmann. De var tidligere med i OL-kvaliken i Luzern der de fikk bryne seg mot verdenseliten. Jentene rodde B-finale mot Polen, Storbritannia, Frankrike, Hviterussland og Nederland. Jentene hang fint med til halvrodd løp, tett sammen med Storbritannia, Hviterussland og Nederland. Her lå de norske jentene på en 5. plass. De hviterussiske jentene, som til da hadde ligget bakerst, kjørte en knallsterk sistehalvdel, klatret seg opp til en fjerdeplass. Hanna og Anna kjørte et godt disponert løp med jevne passeringer, men tapte for den nederlandske båten i sluttspurten og ble nummer 6. Et godt rodd løp av sørlandsjenta og makker Anna! De viser nok en gang at de tross ung alder definitivt hører med i et knalltøft internasjonalt selskap og vi håper selvfølgelig på at de blir å se på flere mesterskap denne sesongen! Hovedmålet er nok U23 VM i Nederland i slutten av august.