Tre medaljer til Kristiansand roklubb i helgens NM

Oda Madland Aagesen med sin bronsemedalje i lettvekt singelsculler
Oskar Sødal med sin bronsemedalje i lettvekt singelsculler_komprimert

Det ble tre NM-medaljer til Kristiansand roklubb i helgens norgesmesterskap i Sarpsborg. Mathilde Sødal (17) tok gull i singelsculler i juniorklassen, bror Oskar (21) tok bronse i senior lettvekt singelsculler og Oda Madland Aagesen (19) tok bronse i senior lettvekt singelsculler.

I helgen ble det arrangert norgesmesterskap i roing i Sarpsborg. Det var rekordstor deltakelse i flere av klassene i år, og det var også muligheter for å prøve seg mot OL-heltene fra Rio. Kristiansand roklubb stilte med ni roere i junior- og seniorklassen. I tillegg til en roer i juniorregattaen som ble avholdt samtidig. Det er årets siste nasjonale regatta for roerne, og siste mulighet til å måle seg mot konkurrentene før månedene med romaskin.

Lørdagen startet med tett tåke, og regattaen ble utsatt to timer på grunn av dette. Når tåken lettet viste banen i Sarpsborg fra sin beste side. Alle roere kom seg videre fra forsøksløpene (kvalifisering). Etter finaleløpet i singelsculler for junior var det en smått overrasket, men utrolig blid Mathilde som rodde inn til premiebrygga for å hente sin gullmedalje. Det hadde vært et perfekt løp fra start til mål, og favorittene Amanda Helseth (Ålesund) og Maja Aspenes (Horten) måtte se seg slått av kristiansandsjenta som for øvrig har hatt en sesong med mye fremgang. Sesongens høydepunkt står fortsatt for tur, nemlig Baltic Cup (1.-2. oktober) der Mathilde skal representere Norge i singelsculler. Kort tid etter var det Oda Madland Aagesen sin tur. Oda har også hatt en bra sesong, og har vist stor fremgang første året i seniorklassen. Hun kom i mål som nummer tre i sitt løp, og sikret dermed bronsemedaljen i klassen. Det var et godt rodd løp, og dette lover godt for hennes videre satsing. Marius rodde bra i forsøksløpet i junior A (som er klassen over den han vanligvis ror i) og kvalifiserte seg med det til semifinalen. Etter dette kom han videre til B-finalen, men måtte dessverre trekke seg på grunn av en skade i ryggen.

Søndagen startet tidlig med nye forsøksløp, og også denne gangen kvalifiserte roerne fra Kristiansand seg til finalene. Joakim Bøhn (23) og Truls Albert (27) kjempet bra i dobbeltsculleren mot bronsevinnerne fra OL, og kom inn til en fjerdeplass. En plassering guttene er veldig fornøyde med, tatt i betraktning at Truls til daglig studerer i Danmark og de derfor ikke har fått mye trening sammen i tiden frem mot NM. Oda og Mathilde rodde inn til en femteplass i dobbeltsculler i seniorklassen. En veldig god prestasjon, da Mathilde enda har et år igjen i juniorklassen. Oskar Sødal rodde inn til en overbevisende tredjeplass i lettvekt singelsculler. Selv var han litt skuffet over at andreplassen røk, mot Jens Holm som han har knivet med hele sesongen. Dagens siste løp var tradisjonen tro herre åtter. Det var hele 11 lag som stilte til start i forsøksløpet. 88 roere og 11 styrmenn i aksjon er en flott avslutning på NM-helgen. Laget til Kristiansand (Oskar Sødal (21), Marius Buestad (16), Even Overskaug (26), Janis Gailis (50), Joakim Bøhn (23), Truls Albert (27), Christian Kersten (46), Dag-Erik Tvedt (23) og Oda Madland Aagesen (19) som cox (styrmann)) presterte godt i forhold til begrenset samtrening og kom inn til en femteplass.

I juniorregattaen som ble kjørt på formiddagen begge dager hadde Kristiansand en deltaker, Theodor Lande (13) som rodde singelsculler. Han kom på fjerdeplass i sitt heat i junior B (Aldersgruppe). På søndagen revansjerte Theodor den litt kjedelige fjerdeplassen, og kom på tredje i sitt heat.