2. plass i NM i romaskin.

16522507_10154797501970491_2089489702_o.jpg
16586798_10154797500595491_2128369563_o.jpg

2. plass i NM i romaskin.

Mathilde Sødal fra Kristiansand Roklubb sikret seg en flott sølvmedalje i NM på romaskin. Hun var blant 5 roere fra Kristiansand roklubb som deltok i helgen.

Lørdag 4. februar ble det arrangert NM i romaskin. Romaskin NM ble arrangert av Bærum Roklubb i Rykkinnhallen. Det var stor deltagelse i flere klasser. Roklubben stilte i fire klasser.
Dette var et veldig kompakt arrangement, så roerne får kjenne publikum tett opptil seg. Samtlige deltagere rodde 2000 meter, som tar fra seks til åtte og halvt minutt. Både utøverne og publikum kunne se «båtene» på storskjerm
Romaskin er noe alle kan drive med. NM er en anledning for hardtsatsende mosjonister til å måle krefter med toppidrettsutøvere og hele Norgeseliten. Romaskin er voksende og en ser i dag at trim- og helsestudiomiljøet tar stadig større plass i miljøet når det gjelder romaskin. I USA er dette en stor greie med kjempearrangementer.
Mathilde Sødal imponerte med 2. plass i klassen siste års junior (u19). Hun begynte sitt heat rolig, økte gradvis og tok innpå teten. Det ble etterhvert en spennende duell mellom Mathilde og Kornelia Knutsen (Sarpsborg Roklubb) som endte med 1 sekund ledelse for Mathilde og ny personlig rekord. Vinner ble ble Amanda Helseth (Aalesund) som Mathilde har rodd sammen med i dobbeltsculler og dobbeltfirer bla. for landslaget. Så med disse resultatene blir det spennende å se hva de kan gjøre sammen denne sesongen på vannet.
En time senere var det duket for dame lettvekt med Oda Madland Aagesen (20) fra Kristiansand roklubb. Dame lettvekt er klassen for damer inntil 61,5 kg på romaskin, og 59kg på vann.
Oda åpnet løpet bra og hang med i feltet første 1000 meter. Det var 4 konkurrenter som var i teten og kjempet om seier. Teten var hard å henge med på, og dette kostet for Oda. Resultatet ble 6. plass med tiden 07:39,4. Løpet ble vunnet av Maia Lund (Bergens Roklubb) med tiden 07:25,9.

I dame tungvekt deltok masterroerene Renee Christin Røyneland og Tone Djupvik Svanevik på 2000m, og rodde i samme klassen som eliten framfor masterklassen som er distansen 1000m. Begge åpnet sitt hardt og ledet i starten, men eliteroerne tok dem på utholdenhet. Renee Christin Røyneland kom på 9. plass med tiden 07:52,3 og Tone Djupvik Svanevik endte på 12. plass på 08:23,6. Marianne Madsen gikk av med seieren på tiden 6:55,8.

I Herrer senior tungvekt har roklubben med Even Overskaug som skulle kjempe i et sterkt felt mot norgeseliten uten bronsemedaljevinner fra sommerens Rio OL Olaf Tufte og Kjetil Borch. Even rodde inn til en flott 5. plass hvor han rodde på 6:06,3 og slo blant annet OL deltaker Nils Jakob Hoff (Fana Roklubb). Norgesmester ble Kris Cato Tohn (Sandefjord Roklubb) som rodde på 5:53,6.

Alt i alt ble dette en flott helg for roklubben.