Treningssamling i Pocinho, Portugal

IMG_7134.JPG

De siste 12 dagene har Joakim, Oskar, Mathilde, Theodor (NSR), Oda og trener, Janis, vært på treningssamling i Pocinho i Portugal. Pocinho er en landsby som ligger 200 km unna Porto omtrent 300 moh.

I starten av samlingen var ikke været helt som ønsket, og det var lite som minnet om Syden-temperaturer. Men etter hvert har temperaturen og roforhorholdene blitt bedre og bedre og steget i takt med utøvernes progresjon. Øktene foregår på en elv, men kan ikke sammenlignes med Otra hjemme i Kristiansand. Her er det ikke tegn til strøm og den eneste trafikken som foregår på elva er et par turistbåter som passerer en sjelden gang, og Janis i følgebåt så klart. Omgivelsene omkring er heller ikke til å klage på. Vingårder på alle kanter og olivenolje-duft er det man våkner til hver morgen.

Når man snakker om omgivelsene er det også viktig å nevne senteret vi bor på. Senteret har til sammen plass til 130 personer og selve bygget har en arkitektur som er utenom det vanlige. Å gå fra den ene enden til den andre, kan nesten regnes som en treningsøkt i seg selv. I tillegg til et treningsrom med helt nytt utstyr av topp kvalitet, har senteret svømmebasseng og to forskjellige badstuer som kommer godt med etter en lang treningsdag. Dessuten har stedet ulike oppholdsrom, bibliotek og rom som kan fungere som små lesesaler. Forelesningssalen/ auditoriet som har plass til ca. 100 personer, har blitt flittig brukt til videoanalyse av roteknikk hos hver av utøverne slik at små og store detaljer i rotaket kan forbedres.

Når samlingen er slutt har hver av utøverne tilbakelagt omkring 380-390 km på vann. Dette er kilometer gjort i 1x, 2x eller 2-, og som vil komme godt med da det bare er i underkant av en måned til første regatta. Selv om dagene består av 35 km roing, er det likevel tid til andre opplevelser. Møte med «visepresidenten», jacuzzi, 4-retters middag to ganger om dagen og bading er bare stikkord.

Utøverne og trener har med andre ord hatt en fin og lærerik treningssamling når vi går inn i de siste treningsdagene før hjemreise. Og alle er allerede enige om at neste års treningssamling blir på samme sted.