U23-roernes deltakelse internasjonalt

U23 gjeng

Kristiansand roklubb sine U23-roere, Oskar Sødal og Oda Madland Aagesen, har nylig konkurrert internasjonalt.
7.-9. juli debuterte Oskar i verdenscup i Luzern i Sveits. Der rodde han lettvektstoer sammen med Theodor Astrup Wiik fra NSR. Oskar og Theodor har tilbakelagt treningstimer sammen på samling i vinter og i forkant av rosesongen. Etter overbevisende resultater i Ratzeburg tidligere i sesongen, ble det klart at guttene skulle ro sin første verdenscup. I verdenscupen i Luzern var de yngst i feltet, og det skulle vise seg at konkurrentene var hakket raskere. Guttene måtte dessverre se seg slått av de mer erfarne roerne. Til tross for hard konkurranse, dro de fra verdenscupen med mye erfaring og læring som er verdt å ta med seg videre.
Både Oskar og Oda deltok i U23VM som ble arrangert i Plovdiv, Bulgaria 19.-23. juli. Oda rodde lettvekts dobbeltsculler med Maia Lund fra Bergens roklubb. Da jentene gikk inn i mesterskapet, var det vanskelig å si noe om forventningene de hadde fordi de kun hadde trent sammen i to uker før mesterskapet. De tok seg direkte videre til semifinalen, og da var det klart at de hadde noe i mesterskapet å gjøre. Tilslutt kom Oda og Maia på en sterk 2. plass i B-finalen (8. plass totalt) i underkant av to sekunder bak Frankrike som tok 7. plassen.
For Oskar sin del var dette hans siste mulighet for å delta i U23VM. Også her rodde han lettvektstoer sammen med Theodor. I oppsamlingen tok de seg videre til B-finalen med en sterkere første 500m enn i forsøket. I B-finalen endte de tilslutt på 6. plass, bare i underkant av 4 sekunder skilte dem fra Chile som tok 5. plassen i deres heat.
Resultatene er lovende for Kristiansand roklubb sine roere, og det blir spennende å følge dem videre.