Nye seire i Barmen Rundt

Delegasjonen fra Kristiansand roklubb
Fireren i aksjon rundt Barmen

Også i år deltok roere fra Kristiansand roklubb på det tradisjonsrike turløpet Barmen rundt i Risør. Som en liten sjeldenhet samles både kajakker og robåter i samme konkurranse. Turen går rundt øya Barmen, en runde på omlag 19km.

Det var to båter som stilte til start fra Kristiansand roklubb. En firer innerigger og en coastal dobbelsculler. Mannskapet i båtene bestod av:

I fireren:
Arvid Olsen
Dag-Erik Tvedt
Helge Tønnessen
Jan Adalberon
Cox: Magnhild Rugland

I dobbelen:
Steinar Haakonseth
Arvid Bentsen

I firer var vi fra Kristiansand de eneste som stilte i trebåt - og for en trebåt! Etter utallige dugnadstimer fra flere roere i båten fremstår den nå sikkert finere enn da den ble sjøsatt første gang. Det lyste nostalgi i øynene på roere av den voksne generasjonen hos motstanderne.

Været spilte på lag denne lørdagen, og med en svak trekk fra øst, hadde vi omtrent halve strekningen i medtrekk og halve i mottrekk. Fireren gikk fort opp i ledelse, sammen med en firer fra Christiana roklubb. Båtene holdt følge et godt stykke på "første langside". Etter en slurk vann, selvfølgelig inntatt i fart, dro sørlendingene (inkludert de som føler seg som sørlendinger) ifra og økte avstanden frem til kanalen. Før målpassering går løpet nemlig gjennom et trangt sund, med noen krappe svinger. Med en helt fersk styrkvinne ombord, var det nok flere som var litt bekymret for den fine båten. Bekymringene var selvfølgelig ubegrunnet, og fireren passerte mållinjen etter en og en halv time, som seierherrer. Roerne selv mente at de kom i mål på rett side av denne magiske grensen, men arrangøren mente dessverre noe annet.

Coastaldobbelen knivet mesteparten av veien med noen kajakkpadlere. En kajakk som er litt kortere og mer manøvrerbar kan, med litt erfaring, ri på hekkbølgen fra andre båter. Dette visste konkurrentene til dobbelen å utnytte seg av. Som takk for hjelpen og selskapet tok en av padlerne seg av styringen for dobbelen gjennom kanalen. Dermed kunne dobbelen krysse mållinjen som første båt i sin klasse!

Det var med inten mindre enn to av to seire at snuten ble vendt mot Kristiansand.