Innendørsroing

Innendørsroing foregår på en roergometer. Det finnes forskjellige typer roergometre. Den mest solgte roergomenter er fra produsenten Concept 2. En annen type rosimulator er RP3 Dynamic. RP3 er designet for at roeren skal kunne komme nærmere den følelsen og gjennomføre den teknikken, som er gjeldende når man ror på vann i en konkurransebåt. RP3 Dynamic markedsføres som "håndlaget" og er vesentlig dyrere enn roergometer fra Concept 2. 

Concept 2 roing er utbredt på verdensbasis og det registreres verdensrekorder for mange distanser. For de som konkurrerer på vann, kan verdens beste tider over 2000m og 5000m være av interesse. 

Innendørsroing er en fin form for barmarkstrening for roere. Roklubben har i dag 9 roergometer (romaskiner) av typen Concept 2. Gjennom vinterhalvåret foregår mesteparten av treningen på romaskin.

Kristiansand Roklubb arrangerte NM på romaskin i 2008. I 2017 og 2018 har Roklubben tatt en rekke initiativer for å popularisere innendørsroing. Det er blitt avhold kurs i roteknikk på flere cross-fit treningssentre i Kristiansand og etablert et samarbeid med Kristiansand Katedralskole om opplæring av elevene i roing på romaskin. 

Se mer på våre sider Teknikk, Skoleroing og Klubbrekorder.