Årungregattaen 27.-28. Mai 2023

Årungregattaen var årets første regatta for juniorer fra Kristiansand Roklubb. Med på tur var et støttepersonell på tre (to arbeidssomme foreldre) og 3 roere i klassen gutter under 17 år, - Herman Skyttemyr Øygarden, Raphael Pintsch og David Sangesland. David var med som hjelper og for å se hvordan et regattaarrangement foregikk med målet om å stille på regatta ved neste anledning. 

Regatta ble arrangert på Årungen, ca. 30 km fra Oslo (Ås kommune), under gode værforhold. På lørdag var det medvindsforhold, mens på søndag ble det ganske utfordrende forhold med en sterk side- og motvind. Teamet fra Kristiansand jobbet godt sammen og det var en flott innsats fra roere. 

Herman og Raphael i dobbeltsculler (klasse gutter under 17 år) tok andre plass i sin heat med tiden 3 minutter og 50 sekunder (totalt nummer 10 av 16 båter) på distansen 1000 meter lørdag. De rodde også inn til en fjerde plass i sin heat søndag på distansen 1500 meter med tiden 6 minutter 23 sekunder (totalt nummer 8 av 15 båter). 

Herman med sølv fra U17 2x Årungregattaen 2023

Herman Skyttemyr Øygarden rodde inn til en sølv i gutter under 17 dobbeltsculler i sin heat sammen med Raphael Pintsch. Foto Halvor Øygarden.

Raphael tok andre plass i singlesculler (gutter under 17 år) i sin heat med tiden 4 minutter og 9 sekunder (totalt nummer 13 av 19 båter). 

Raphael sølv U17 1x Årungregattaen 2023

Raphael Pintsch rodde inn til en sølv i gutter under 17 singlesculler. Foto Halvor Øygarden.

Herman og Raphael sammen med Theodor Lorgen fra Ålesunds Roklub og Mads Høeg fra Norske Studenters Roklub tok tredje plass i sin heat på 1500m i en dobbeltfirer på tiden 6 minutter og 1 sekund (totalt nummer 5 av 8 båter).

U17 4x på Årungregattaen 2023 med Ålesunds og NSR

Theodor Lorgen (nærmest kamera, Aalesunds Roklub), Herman Skyttemyr Øygarden (Kristiansand Roklubb), Mads Høeg (NSR) og Raphael Pintsch (Kristiansand Roklubb) rodde inn til en bronse i gutter under 17 dobbeltfirer. Foto Halvor Øygarden.

Herman tok også fjerde plass i singlesculler (gutter under 17 år) i sin heat lørdag på distansen 1000m. 

En flott innsats av våre gutter på årets første regatta for Kristiansand Roklubb. Vi gleder oss til fortsettelsen!